Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – S-a finalizat procedura de achiziție pentru serviciile de modernizare a iluminatului public din Reşiţa. Ofertantul câștigător: asocierea societăţilor Elby Energy Projects – Electroechipament Industrial!

Proiectul are ca obiectiv reducerea consumului de energie electrică precum și a costurilor de exploatare și mentenanță, în comparație cu un sistem de iluminat clasic. Valoarea totală a investiției este de 20.102.635,49 lei, iar finanțarea este obținută prin Programul Operațional Regional – POR 2014-2020, cu o contribuție de 2% din bugetul local.

Sistemul de iluminat public va fi modernizat prin înlocuirea și completarea pe stâlpii existenți a 2115 corpuri de iluminat cu LED, prin extinderea rețelei de iluminat pe o lungime de 10 km, cu 476 stâlpi metalici pe care se vor monta 477 corpuri de iluminat noi. De asemenea, va fi implementat un sistem inteligent de management prin telegestiune: numărul total de corpuri de iluminat controlate prin telegestiune este de 2592 de bucăţi. În același timp, se vor realiza patru treceri de pietoni inteligente și vor fi instalate dale fotovoltaice. Durata de execuţie a lucrărilor este de 11 luni.

JCS-N.C.