Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Președintele Silviu Hurduzeu și primarii mai multor localități din județ s-au întâlnit luni, 22 iunie 2020, la sediul Palatului Administrativ, în cadrul unei întâlniri de lucru convocate de primarul comunei Cornereva, Nicolae Novăcescu, președinte al ADI BANAT-GAZ!

Întâlnirea a avut drept scop stabilirea pașilor de urmat de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară BANAT-GAZ, constituită la nivelul a 18 primării din județ, în vederea accesării fondurilor necesare extinderii rețelei de gaz în județ. Discuțiile au vizat necesitatea unor studii de fezabilitate, dar și aspecte ce țin de estimările de consum de gaze naturale.

Într-o primă etapă, primăriile vor face o evaluare, pe fiecare localitate în parte, astfel încât să fie cunoscută situația consumatorilor din zona respectivă, iar documentația va fi transmisă către Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale „TRANSGAZ“ S.A

Prezent și la întâlnirea avută săptămâna trecută, la Oravița, cu membrii ADI Valea Carașului – Valea Almăjului – Clisura Dunării, președintele Silviu Hurduzeu a declarat că „extinderea magistralei de gaze naturale este șansa de dezvoltare a unităților administrativ-teritoriale din județ. Dacă vom fi invitați, voi susține în fața colegilor mei, consilieri județeni, propunerea ca și Consiliul Județean Caraș-Severin să facă parte din cele două asociații de dezvoltare intercomunitară”.

Din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară BANAT-GAZ fac parte primăriile următoarelor localități: Băile Herculane, Armeniș, Bolvașnița, Bozovici, Buchin, Brebu Nou, Bucoșnița, Cornea, Cornereva, Iablanița, Lăpușnicel, Mehadia, Mehadica, Prigor, Slatina-Timiș, Teregova, Topleț și Turnu Ruieni.

JCS-N.C.