Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cam aşa s-ar putea rezuma procesul de votare al proiectelor din şedinţa de miercuri a CJ Caraş-Severin. Pe ordinea de zi a şedinţei s-au aflat 16 proiecte de hotărâre ce au vizat diverse subiecte, de la costul mediu lunar de întreţinere a persoanelor vârstnice din căminele cărăşene până la aprobarea programului lucrărilor de drumuri judeţene şi comunale pentru 2012.

Însă, cele mai importante proiecte au vizat aprobarea bugetului propriu al judeţului Caraş-Severin şi contractarea unui împrumut rambursabil.

„Bugetul pe 2012 este de 190 de milioane de lei, comparabil cu cel de anul trecut. Însă va fi completat cu încă 400 de milioane de lei, bani proveniţi din fonduri europene, pentru proiectele de care v-am tot spus. Este încă o dovadă clară că, actualmente, în România o instituţie publică se finanţează primordial din fonduri europene“, a spus preşedintele CJ, Sorin Frunzăverde.

Şi pentru a susţine cofinanţările la proiectele europene, forul decizional a aprobat şi o hotărâre prin care s-a aprobat contractarea de către instituţia judeţeană a unui credit de 100 de milioane de lei. La majoritatea proiectelor de pe ordinea de zi, consilierii judeţeni ai USL au votat împotrivă ori s-au abţinut. Acesta a şi fost motivul pentru care Sorin Frunzăverde repeta: 16 voturi pentru, restul împotrivă.

La un moment dat, consilierul Nicolae Ştefănescu i-a spus: „Nu mai spuneţi restul, spuneţi 14 împotrivă“. „În sfârşit, v-aţi prins şi voi“, i-a replicat, vizibil amuzat, preşedintele CJ. Când s-a ajuns la votarea aprobării creditului, acelaşi consilier Ştefănescu a spus: „Dle preşedinte, având în vedere importanţa fondurilor europene pentru judeţ, consilierii USL vor vota acest proiect“.

Frunzăverde a apreciat că intervenţia lui Ştefănescu e una justă din punct de vedere politic.

Nina Curiţa