Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Poliția județului ne asigură că ne vom bucura de o minivacanță în siguranță și că peste 150 de polițiști cărășeni vor acționa, împreună cu celelalte structuri de ordine publică, pentru a ne ajuta să ne bucurăm, în siguranță, de minivacanța de Sfântul Andrei și Ziua Națională!

„Pentru perioada 30 noiembrie – 4 decembrie, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin au fost dispuse măsuri suplimentare pentru menținerea ordinii și siguranței publice, precum și pentru asigurarea intervenției rapide la solicitări, transmite IPJ. Zilnic, peste 100 de polițiști din structurile de ordine publică vor fi în stradă și vor acționa pentru prevenirea evenimentelor negative, protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor, precum și pentru asigurarea liniștii și ordinii publice. Patrulele de siguranță publică acționează zilnic pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și intervin cu celeritate la sesizările cetățenilor. De asemenea, în această minivacanță polițiștii vor acționa și în zonele în care se organizează evenimente care angrenează un număr mare de participanți, pentru a preîntâmpina faptele antisociale și a menține un climat de ordine și siguranță publică“.

Nici siguranța rutieră nu a fost lăsată deoparte. Pentru fluidizarea traficului și prevenirea accidentelor, 30 de polițiști rutieri sunt la datorie zilnic, pe drumurile publice, pe principalele artere, în zonele turistice și pe traseele de acces către aceste zone, folosind mijloacele tehnice din dotare.

Nu în ultimul rând, oamenii legii au dorit să vă transmită câteva sfaturi: „Conduceți prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asigurați-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre și evitați depășirile care, în condiții de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase. Respectați regimului legal de viteză! Polițiștii rutieri reamintesc că viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile de drum sau trafic reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România. În caz de nevoie sau dacă ați asistat ori aveți cunoștință despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelați la cel mai apropiat polițist ori sunați la 112 – Apelul Unic de Urgență!“

JCS-A.M.