Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Aceasta este suma pe care încearcă să o obțină Primăria Caransebeș pentru a-i proteja pe elevii din municipiu de o posibilă infectare cu virusul SARS-COV-2!

Zilele trecute, a fost aprobat în Consiliul Local proiectul „Gestionarea crizei sanitare COVID-19 în unitățile de învățământ din municipiul Caransebeș”, cererea de finanțare fiind depusă în cadrul Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Astfel, pentru elevii și cadrele didactice de la Seminarul Teologic Ortodox „Episcop Ioan Popasu”, Colegiul Național „C.D. Loga”, Colegiul Național „Traian Doda”, Liceul Tehnologic „Dacia”, Liceul Tehnologic „Decebal” și Liceul Tehnologic „Trandafir Cocârlă” se încearcă asigurarea unei infrastructuri funcționale și a resurselor materiale indispensabile pentru a se putea aplica măsurile sanitare și de protecție minime pe perioada pandemiei COVID-19. Asta și în contextul unei potențiale reluări a cursurilor cu prezența fizică a elevilor în sălile de clasă.

În cazul în care proiectul va fi aprobat, se vor achiziționa măști de protecție, dezinfectanți, botoși, mănuși și halate de unică folosință, precum și combinezoane de protecție, valoarea totală a proiectului fiind de 1,42 de milioane lei.

Primăria Caransebeș a mai depus și în luna noiembrie a anului trecut un proiect în contextul pandemiei de Sars-CoV-2. Acela viza achiziționarea de echipamente IT pentru elevii din municipiu, în valoare totală de 9,69 milioane de lei.

JCS-R.M.