Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Este rezultatul deloc neglijabil al primelor 8 luni de circulație rutieră pe arterele din județul nostru. În pofida cifrelor dureroase, îmbucurător este însă că numărul accidentelor rutiere produse în primele 8 luni ale acestui an, în județ, a scăzut cu aproape 10 procente!

Au fost înregistrate 210 asemenea evenimente, în urma cărora 14 persoane și-au pierdut viața, 34 au fost rănite grav, iar 268 s-au ales cu răni ușoare. „Numărul persoanelor decedate a scăzut cu peste 41%, numărul persoanelor rănite grav a scăzut cu aproape 30%, iar cel al persoanelor rănite ușor a scăzut cu aproximativ 3,2%. Din numărul total de accidente, 43 s-au soldat cu decesul și rănirea gravă a unor persoane, numărul accidentelor grave fiind cu aproape 19% mai mic față de anul trecut.“, a precizat șeful Biroului Drumuri Naționale și Europene, inspector de politie Valentin Tudosie.

Principala cauză de producere a accidentelor în Caraș-Severin rămâne viteza – sub cele două forme, cea excesivă și cea neadaptată la condițiile de drum. 47 de accidente s-au produs din această cauză, fiind soldate cu decesul unui număr de 4 persoane, rănirea gravă a 8 și rănirea ușoară a altor 67.

Abaterile săvârșite de către bicicliști au constituit a doua cauză a accidentelor rutiere înregistrate în acest an, în Caraș-Severin. 24 de accidente, soldate cu 3 persoane decedate, 3 rănite grav și 18 rănite ușor, s-au produs din această cauză.

Nerespectarea distanței între vehicule, alte preocupări de natură a distrage atenția și neacordarea priorității de trecere vehiculelor au fost alte cauze generatoare de accidente rutiere cu victime pe drumurile publice din județ.

JCS-A.M.