Caraş-Severin, Romania

BĂILE HERCULANE – „Dezvoltarea infrastructurii pentru turismul balnear din Stațiunea Băile Herculane” este numele proiectului a cărui finanţare a fost semnată de primarul Cristian Miclău și Sorin Maxim, șeful ADR Vest.

Proiectul are ca obiectiv revitalizarea stațiunii Băile Herculane din județul Caraș-Severin, prin intervenții în infrastructura de turism. Astfel, se va interveni prin lucrări de construire/ reabilitare/ modernizare/ amenajare/ dotare, în termen de 3 ani de la semnarea contractului de finanțare, asupra unui număr de șase obiective de investiții: Izvorul Domogled, Troița de pe strada Domogled, Casa Piticilor / Izvorul Domogled 2, Spații verzi – Pavilionul 12, Izvorul Venera și Teatrul de Vară. Mai exact, pentru cei care cunosc staţiunea, vor fi reabilitate Teatrul de Vară din parcul Vicol, fântână publică de apă plată, se va asfalta parcarea „Căsuţa Piticilor“, va fi amenajată o nouă fântână publică de apă plată şi se vor reabilita spațiile verzi între Pavilion 12 și Vila Elisabeta.

În urma realizării acestor investiții, se estimează o creștere a numărului preconizat de vizite la siturile din patrimoniul cultural și natural și atracțiile care beneficiază de sprijin la 4229 vizite/ an.

Valoarea totală a proiectului este de 14.111.749,50 lei, din care 13.822.640,42 lei finanțare nerambursabilă. Contractul a fost semnat de Cristian Miclău, primarul orașului Băile Herculane și Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest. „Acest nou proiect pentru care s-a obținut finanţarea vine în completarea celorlalte proiecte ale Primăriei Baile Herculane, care se află în diverse stadii de implementare“, a precizat primarul Cristian Miclău.

L.A.