Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Acesta este, pe scurt, bilanțul acțiunilor derulate de polițiștii rutieri cărășeni în perioada sfârșitului de săptămână (13-15 mai). Pe lângă cele 446 de sancțiuni, șoferii care au încălcat legea au rămas fără 42 de documente, permise și certificate de înmatriculare!

„Un număr de 224 sancțiuni au fost aplicate pentru depășirea limitei legale de viteză, din care 22 depășirea cu peste 50 km/h și una pentru depășirea cu peste 70 km/h. 49 de conducători auto au fost sancționați pentru că nu au purtat centura de siguranță, respectiv pentru faptul că au transportat copii fără a fi fixați în dispozitive de retenție, 6 conducători auto nu au respectat regulile privind depășirea și alți 2 au fost sancționați pentru folosirea telefonului mobil sau a altor dispozitive mobile. De asemenea, au fost constatate 16 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 5 privind conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice“, transmite Poliția județului, care ne dă și un exemplu.

Protagonistul este un bărbat de 33 de ani, din Berzasca, acesta fiind tras pe dreapta, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul miezului nopții. „Din verificările efectuate a rezultat faptul că bărbatul nu este posesor de permis de conducere, iar mopedul nu este înregistrat. Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest, a fost înregistrată o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care bărbatul a fost condus la Spitalul Orășenesc Moldova Nouă în vederea recoltării a două mostre biologice“, a precizat IPJ Caraș-Severin.

Cei de la Rutieră ne asigură că vor continua astfel de acțiuni și în zilele ce urmează, la ore diferite, în funcție de intensitatea traficului.

JCS-A.M.