Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA VECHE – Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Moldova Veche au surprins 13 cetățeni turci care au trecut ilegal în țara noastră din Serbia. Migranții erau așteptați în zonă pentru a fi preluați din apropierea frontierei de stat de către cinci șoferi români!

Totul s-a petrecut joi, 15 decembrie, în jurul orei 0.05, când oamenii legii au observat, în dreptul kilometrului fluvial 1070, între localitățile Baziaș și Divici, un grup de 13 persoane, cetățeni străini, care nu își justificau prezența în zonă.

„Extinzând cercetările, pe comunicația Baziaș-Pojejena au fost, de asemenea, depistate 5 autoturisme înmatriculate în județul Arad, conduse de către cinci cetățeni români în calitate de operatori pentru transport persoane. Imediat, cei 13 cetățeni străini, precum și cei 5 șoferi români, au fost conduși la sediul sectorului pentru verificări. În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni turci, cu vârste cuprinse între 18 și 46 ani, posesori de cărți de identitate și pașapoarte din Turcia. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în privința cetățenilor turci, pentru săvârșirea infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar față de cetățenii români pentru trafic de migranți, în cadrul unui dosar penal aflat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun. Reamintim cetățenilor români și străini să nu transporte persoane necunoscute din apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situația în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunțe echipajele Poliției de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcționează non-stop 021.9590“, transmite autoritatea de frontieră.

JCS-A.M.