Caraş-Severin, Romania

ANINA – Dragostea pentru animale şi oameni, profesionalismul şi empatia au fost şi de data aceasta atributele unei campanii reuşite!

Campania de sterilizări gratuite desfăşurată de Asociaţia Standpunkt e.V. din Gemania în parteneriat cu Primăria Anina, în perioada 23 – 26 octombrie, s-a finalizat cu succes la padocul Crivina. După trei zile de intervenţii susţinute, veterinarii asociaţiei au reuşit să castreze/ sterilizeze 128 de câini şi pisici, atât femele cât şi masculi. Asta înseamnă „de 128 de ori mai multă suferinţă prevenită“, spun veterinarii, care au reuşit să răspândească speranţa la o viaţă mai bună pentru protejaţii lor necuvântători din fostul oraş minier.

„Vrem să dăm speranță, subliniază Tanja Hammerl, preşedintele asociaţiei. Speranță la o viață mai bună. Speranța pierdută pentru mulți oameni și animale care au nevoie. Suntem dedicați noilor perspective și oportunităților reale. Vrem să răspândim curaj și optimism. De aceea ajutăm acolo unde este cu adevărat nevoie de ajutor. Cred că natura noastră, animalele și oamenii au nevoie de compasiune“.

Într-adevăr, dedicaţi acestui deziderat, membrii asociaţiei au reuşit să redea încrederea şi optimismul în oraş, nu doar cu resurse financiare, ci cu munca şi talentul lor, asta mai presus de toate, dând dovadă de multă empatie şi dragoste faţă de animale şi oameni. Au reuşit să creeze o legătură cu locuitorii din Anina, graţie implicării afective a demersurilor întreprinse de-a lungul anilor.

Nu mai departe, cu prilejul revenirii lor la Anina pentru această nouă campanie de sterilizări, ei s-au întâlnit cu localnicii şi au organizat mini-fieste cu îngheţată pentru copii, buna dispoziţie şi bucuria de pe chipurile acestora fiind evidente. Sunt însă şi persoane care apelează să fie ajutate să scape de animalele de companie, asta după ce, în prealabil, au beneficiat de sterilizare gratuită pentru ele. Este un semnal că, în continuare, după toate eforturile asociaţiei, unele animale pot fi în pericol să sfârşească în stradă, asta în cazul în care nu se pot găsi locuri libere la padoc.

JCS-Alexandra Gorghiu