Caraş-Severin, Romania

MEHADIA – Un mehedințean de 67 de ani a fost ars cu respectiva amendă după ce ar fi abandonat 5 pui de pisică de doar o zi lângă un container de gunoi din satul Iardaștița, comuna Mehadia!

Oamenii legii spun că isprava s-ar fi petrecut la sfârșitul lunii trecute, când Biroul pentru Protecția Animalelor Caraș-Severin a fost sesizat despre găsirea celor 5 pui de pisică foarte mici, lângă containerul de gunoi.

„Pisicuțele în vârstă de doar o zi au fost încredințate unei asociații pentru protecția animalelor, care se ocupă în continuare de tratarea și îngrijirea lor, transmite Poliția județului. Totodată, aceștia au continuat verificările pentru a stabili cine a abandonat animalele, astăzi fiind identificat un bărbat de 67 de ani, din județul Mehedinți, care a fost sancționat contravențional, cu amendă de 12.000 de lei, pentru fapta sa. Potrivit legii, abandonarea animalelor constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 3.000 și 12.000 de lei. Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor sancționează cu fermitate orice încălcare a prevederilor legale în domeniul protecției animalelor, inclusiv abandonarea și/sau alungarea unui animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului.“

JCS-A.M.