Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – În contextul unei dezvoltări explozive a cicloturismului în județ, Romeo Dunca, șeful județului, și Ioan Popa, șeful administrativului reșițean, au pedalat împreună în minunate zone mai puțin cunoscute ale județului!

Nu demult, administrația județului prezenta un proiect prin care s-ar putea realiza 500 de kilometri de trasee cicloturistice în județ, cu finanțare europeană. Zece la număr, plus pista de pe Clisură, care face parte din EuroVelo 6 (care leagă coasta Atlanticului de Marea Neagră). Și dacă tot vorbim de cicloturism, cea mai recentă promovare la acest capitol nu putea fi decât cea făcută de doi cicliști împătiți, prieteni, care dovedesc încă o dată că mediul de afaceri se poate împleti cu o bună gospodărire în administrația publică. Vorbim de președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca, și de primarul Reșiței, Ioan Popa, care au pedalat împreună, în weekend, prin zone atât de frumoase și atât de puțin cunoscute publicului, dincolo de monumentul publicitar al Bigărului.

„110 km pe bicicletă prin frumosul Banat Montan“, titra Romeo Dunca, șeful județului, plimbarea pe două roți. Mesajul este completat de relatarea primarului Nelu Popa: „Ora 10.00, ne despărțim de Andrei, Natașa și Marc, familia de ucraineni găzduită la Văliug din februarie (Dumnezeu sa-i ajute!). Plecăm spre păstrăvărie, Bârzăvița, coborâm la Bigăr, trecând pe lângă Poneasca, barajul finalizat și nefuncțional de 20 de ani, mâncăm 3 mici la Bigăr, bem un suc de mere de casă. Urmează Țara Almăjului, cu Bozovici, Moceriș, crescătoria de struți (recomandăm). Ajungem la Ravensca, un impresionant sat cehesc, întâlnim o pleiadă de preoți cărora le mulțumesc pentru implicarea în viața copiilor din Valea Almăjului. Coborâm spre Sichevița, trecem pe lângă Complexul Egreta și mâncăm un pește la Pensiunea Ecaterina! Șalău și somn… la propriu și la figurat! Banatul Montan, binecuvântat!“, a punctat și edilul Reșiței. Ce invitație mai frumoasă pentru a vizita Caraș-Severinul pe bicicletă!

JCS-A.M.