Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin continuă să monitorizeze evoluţia COVID-19 în judeţul nostru, reamintind că s-au înăsprit sancţiunile pentru cei care nu respectă măsurile de limitare a răspândirii virusului!

Situaţia persoanelor din Caraş-Severin aflate în acest moment sub protocoalele impuse de autorităţile guvernamentale se prezintă astfel: 91 de persoane sunt în carantină, în zonele special amenajate, iar 18 au ieşit de sub această măsură. De asemenea, numărul persoanelor care se află la ora actuală în regim de autoizolare la domiciliu este de 1444, iar 438 de persoane au ieșit din acest protocol.

La nivel naţional, potrivit ultimelor informaţii publicate la ora 13.00 de Grupul de Comunicare Strategică, până în data de 25 martie 2020, în România au fost cofirmate cu noul coronavirus 906 persoane. Dintre acestea, 86 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 23 la București, şase la Craiova, două la Constanța, unul la Cluj și unul la Iași). Numărul deceselor a crescut la 13 (al 13-lea caz fiind din Caraş-Severin, raportat însă de Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara, unde s-a înregistrat decesul), persoanele respective fiind diagnosticate cu COVID-19  și cu boli cronice preexistente. Acestea au decedat după ce au fost internate în spitale din București, Iași, Suceava, Arad, Craiova, Timișoara și Bacău. Numărul persoanelor nou confirmate, faţă de raportarea anterioară, este de 144, acestea având vârste cuprinse între 3 şi 79 de ani. La ATI sunt internați 18 pacienți, din care 8 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 14.466 de teste, din care 646 în unități medicale private.

Referitor la situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 51 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 38 în Italia, patru în Spania, doi în Namibia, doi în Indonezia, doi în Franța și câte unul în Tunisia, Irlanda și Luxemburg. De asemenea, până la acest moment, au decedat opt cetățeni români aflați în străinătate, respectiv şapte în Italia și unul în Franța.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 6.016 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19. Alte 96.055 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Grupul de Comunicare Strategică face, însă, precizarea că aceste cifre nu includ şi situaţia municipiului Bucureşti.

JCS-A.G.