Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În ultimele zile, în presă, au apărut mai multe articole privind o „cerere misterioasă“ făcută la OSIM de către Sorin Frunzăverde. Luni, Sorin Frunzăverde a fost la București. Aşa cum presa centrală a amintit, șeful județului a avut treabă și la OSIM, iar zvonurile despre înregistrarea unui nou partid nu au întârziat să apară.

Joi, Frunzăverde a ţinut să clarifice această situaţie. „Nu este nimic misterios în gestul meu și nu am înregistrat niciun alt partid. Nu intenționez să organizez o altă formațiune politică. Şi, cel mai important, nu intenționez să rup PNL așa cum se vehiculează în ultimele zile. Da, am făcut demersuri la OSIM, dar pentru a reține toate denumirile care conțin termenii «popular» și «liberal». Vreau să blochez folosirea acestor termeni pentru a nu se crea confuzie între partidele de dreapta ale politicii românești prin apariția unor grupări care să aibă în denumire cei doi termeni. Partidul Național Liberal este singura formațiune autentică de dreapta din România, iar prin demersul nostru vom consolida această poziție a PNL“, ne-a declarat joi vicepreședintele liberal Sorin Frunzăverde.

Și șeful liberalilor din România, Crin Antonescu, spunea, într-un interviu publicat joi în „El Mundo“, că PNL se uită cu interes la Partidul Popular European. Prin urmare, gestul lui Frunzăverde și declarația lui Antonescu nu trebuie să suprindă dacă ne gândim că șeful județului Caraș-Severin este unul dintre puținii politicieni români care are relații de colaborare foarte bune cu cei din Partidul Popular European.

Nina Curița