Elevii Grupului Şcolar Industrial „Ştefan Anghel“ din Reşiţa au avut parte de un eveniment special. Asta datorită faptului că vineri, 22 ianuarie 2010, minerologul cărăşean, Constantin Gruescu, a participat la un cerc pedagogic interdisciplinar de geologie şi geografie, organizat de copiii coordonaţi de profesoarele Mihaela Wetternek, Rodica Brattan şi Carmen Rusu.
Cu începere de la ora 10.00, evenimentul educaţional „Pas cu pas“, a avut loc în laboratorul de chimie al liceului şi s-a axat pe subiecte precum scoarţa terestră, plăcile tectonice, compoziţia şi utilizarea în industrie a mineralelor dar şi frumuseţea acestora.
La finalul lecţiei „Identitatea şi recunoaşterea mineralelor“, elevii împărţiţi pe grupe au trebuit să recunoscă câte un mineral în funcţie de duritatea, mărimea şi culoarea acestuia. Constantin Gruescu, tehnician miner şi om de ştiinţă în domeniul mineralogiei, care a şi donat o serie de exemplare de minerale din colecţia proprie pentru realizarea unei expoziţii în incinta liceului, s-a declarat încântat de evenimentul organizat de elevi: „Ştiţi de ce mă bucur? Că se acordă importanţă acestui domeniu şi elevii sunt interesaţi“.
După întâlnirea cu elevii, acesta a mai participat şi la o întrunire cu profesorii pentru a le arăta frumuseţea florilor de mină. „Teritoriul Banatului este unul fabulos. De 50 de ani colecţia mea este la dispoziţia lumii“, a mai declarat Gruescu, invitându-i atât pe elevi cât şi pe profesori să viziteze muzeul său din Ocna de Fier.
Lavinia Predescu