Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Agenţia pentru Protecţia Mediului a răspsuns ONG-urilor îngrijorate de proaspătul şantier din Triaj.

Mai multe organizaţii au solicitat Direcţiei pentru Cultură, Primăriei Reşiţa şi Agenţiei pentru Protecţia Mediului să verifice şi să ia măsuri în privinţa lucrărilor demarate în zona Triaj a municipiului de pe Bârzava. Agenţia a răspuns respectivelor ONG-uri explicând, în mai mulţi paşi, motivul pentru care lucrările sunt legale. „Este de apreciat implicarea ONG-urilor şi a cetăţenilor în viaţa şi dezvoltarea unei comunităţi locale şi interesul manifestat pentru protecţia mediului. Procedurile de reglementare din punctul de vedere al protecţiei mediului sunt publice şi publicul interesat este informat din faza iniţială până la decizia finală de emitere a actului de reglementare. Procedurile s-au derulat din 4 octombrie 2013 până în 19 octombrie 2015, perioadă în care publicul a fost informat de 11 ori, pe diferite etape de procedură“, se specifică în răspunsul formulat de APM Caraş-Severin.

În acelaşi act se aminteşte că în certificatul de urbanism (329 din 12 septembrie 2014) şi extrasul de carte funciară, amplasamentul proprietate privată nu intră sub prevederile legii privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi. Răspunsul Agenţiei enumeră explicit paşii urmaţi, inclusiv anunţurile publice, toate etapele fiind finalizate cu decizia etapei de încadrare 211 din 19 octombrie 2015. „Pe tot parcursul procedurilor, la sediul APM nu au fost înregistrate comentarii sau observaţii cu privire la realizarea investiţiei. În speranţa că interesul manifestat de către semnatarii scrisorii deschise este numai şi numai pentru binele cetăţenilor oraşului şi pentru protejarea mediului, vă asigurăm de toată deschiderea instituţiei“, se mai precizează în răspunsul semnat de directorul interimar al APM Caraş-Severin, Marius Vodiţă.

9 Comments

 1. Pai ce-i? E spatiu ALBASTRU ? Primaria trebuia sa faca un schimb de terenuri si sa pastreze acea mica oaza de verdeata! Cat despre raspunsul celor de APM-CS, se vede ca e facut din birou de catre un fuctionaras (in)competent, care vrea salariul marit cu min. 10%…Ca si merita!

  • Domu Gigi nu va enervati ca dispar mici oaze de locuri impadurite…….va da ordin primaru sa se planteze flori si va mai face o fantana .

   • Sper sa nu mai apuce sa dea nici un ordin primarul asta.
    Ii urez ca de craciun sa manance doar chiftele primite cu prastia.

 2. Bataie de joc in toata puterea cuvantului!Nu mai este absolut nimic de spus,constatam doar dispretul autoritatilor fata de oamenii acestui oras nenorocit,unde dispar,incet incet,toate spatiile verzi!Chiar nu era nevoie acolo de inca o benzinarie….mi se par suficiente,cred ca avem deja vreo 8-9 in oras!Deh,asa e la saracie…creste numarul masinilor vazand cu ochii,deci e normal sa li se dea „”de mancare”” acestora,nu-i asa?Plus,ce deranj va fi acolo cu circulatia,pentru cei ce nu vor merge spre Govandar,ci spre centru…se vor schimba oare regulile ?Era frumos acel spatiu verde,sau cum i-o fi spunand…trebuia distrus fara mila!Jalnic peisaj va fi!Asta e mandra si superba noastra Resita””,binecuvantata cu mari si competenti”” edili…

 3. De ce nu scrie nimeni pe CAON ca pe coruptul nr. 1 din Resita l-a saltat DNA-ul? A… cenzura presei „libere”. Informarea „corecta” a cetateanului manipulat! Sau?

 4. Vedeți ca pe harnicul edil la săltat dna ul speram sa al lase când o sa vrem noi

 5. Se pare ca au fost ascultatevrugile. Acuma sunt perchezitii la Primaria Resita. DNA fapte de coruptie vizat si Stepanescu. Sa fie intr-un ceas bun.

Adaugă comentariu