Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cu ocazia Zilei Naţionale a României, Şcoala Gimnazială Nr. 7 din municipiu a organizat vineri mai multe activităţi.

Încă de la primele ore ale dimineţii, elevii ciclului primar au avut parte de o lecţie deschisă, dedicată procesului de formare a României, ca stat naţional şi unitar. Mai apoi, cei mici au făcut o incursiune în cele mai frumoase locuri din ţară, reunite sub genericul „România în imagini”. La finalul lecţiei, elevilor le-au fost testate cunoştinţele printr-un concurs. A doua parte a activităţii a constat într-un atelier de lucru, în cadrul căruia elevii au realizat, prin tehnica quilling (arta de a rula hârtia n.r.), semne de carte cu simbolurile naţionale. Tot astăzi a avut loc şi vernisajul expoziţiei naţionale de fotografii – „România, ţara mea!”, ajunsă în acest an la cea de-a IV-a ediţie.

Şi elevii ciclului gimnazial au fost implicaţi astăzi în activitate. Ei au organizat expoziţie cu vânzare de produse culinare, banii obţinuţi urmând a se folosi în realizarea unor pungi de sărbători pentru elevii şcolii cu rezultate bune la învăţătură, dar şi pentru cei cu o situaţie materială mai dificilă. Acţiunile au fost coordonate de dascălii Cristina Ardeleanu, Ionuţ Gârtoi, Ana Maria Vasilescu, Petruţa Bălan, Cristiana Schmaler şi Ileana Pomoja.

Adaugă comentariu