Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Joi este marcată Ziua Naţională fără Tutun, prin manifestări pe raza judeţului.

Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Caraş-Severin derulează astăzi activităţi de informare şi conştientizare în mediul şcolar, familial şi în comunitate, asupra riscurilor consumului de tutun şi de formare de abilităţi de viaţă sănătoasă.

Ziua Naţională fără Tutun este marcată, în fiecare an, în a treia joi din noiembrie, printr-o iniţiativă de a atrage atenţia asupra impactului pe care îl are fumatul asupra sănătăţii oamenilor.

„Temă «Ajută–mă să cresc!» oferă Agenţiei Naţionale Antidrog cadrul informării şi sensibilizării populaţiei nefumătoare cu privire la riscurile la care se supune prin inhalarea fumului de ţigară – aşa numitul «fumat pasiv» –, alături de încurajarea acesteia din urmă de a-şi solicita dreptul la un aer fără fum de ţigară, prin respectarea prevederilor legale în vigoare. În România, se fumează zilnic peste cinci milioane de pachete de ţigări, iar aproximativ 85% dintre pacienţii cu cancer bronhopulmonar sunt fumători, potrivit Societăţii Române de Pneumologie“, a precizat inspectorul principal Sorin Andriţoi, coordonator CPECA în Caraş-Severin.

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consilere Antidrog Caraş-Severin, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Romul Ladea”, Liceul Teoretic „General Dragalina”, Liceul Tehnologic „Mihai Novac” din Oraviţa şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Caraş-Severin organizează, începând cu ora 9.00, în Oraviţa, sesiuni de informare şi conştientizare în mediul şcolar cu privire la riscurile consumului de tutun şi droguri. De la ora 12.00, este programat un marş antitutun, cu plecare de la Şcoala Gimnazială „Romul Ladea” din Oraviţa până în Zona Gării, activitate la care vor participa aproximativ 300 de elevi de gimnaziu şi liceu, cadre didactice, părinţi.

Adaugă comentariu