Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Ceremonialul dedicat Zilei imnului naţional, derulat în Piaţa Tricolorului din Reşiţa, a atras câţiva dintre reşiţenii prezenţi în parc, în pofida caniculei resimţite luni, chiar şi cu două ore înaintea amiezei, când mercurul termometrelor indica o temperatură de 36 de grade Celsius.

Manifestarea a debutat cu trecerea în revistă a gărzii de onoare de către subprefectul Ioan Anton Paulescu, iar „Deşteaptă-te, române!” a răsunat în parcul reşiţean după un ceremonial religios şi scurte alocuţiuni susţinute de către oficialităţi, festivităţile încheindu-se cu o scurtă defilare a cadrelor militare.

„Am participat, împreună cu şefii unor instituţii importante din municipiu şi din judeţ, la Ziua imnului naţional, spune Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei. Imnul naţional are o însemnătate aparte, având o mare valoare de simbol şi însemnătate naţională, şi cred eu că merită cu această ocazie să le aducem respectul şi omagiul nostru celor care şi-au pierdut viaţa pentru a dobândi identitate naţională şi a ne bucura de o asemenea zi”.

Deşteaptă-te, române!” a devenit imn naţional din 1990, ziua acestuia fiind proclamată, prin lege, în 1998, şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 29 iulie.

Antoniu Mocanu

1 Comment

  1. SA MA PPPPPPPPPPPPPPPPPPPP PDE TARA VOASTRA SI PE IMNUL VOSTRU PIUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

Adaugă comentariu