Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La ediţia 2013 a Cupei Crisius, de la Chişineu Criş, o competiţie tradiţională, pe mai multe discipline sportive, Palatul Copiilor şi Elevilor Reşiţa s-a clasat pe locul întâi, în clasamentul general.

O contribuţie însemnată la acest succes şi-au adus-o şi cei zece fraţi Gavrilovici, din Păltiniş, practicanţi ai tenisului de masă, pregătiţi de prof. Ioan Rein, de la Liceul C.D. Loga din Caransebeş, unde învaţă nouă dintre aceştia. Care a precizat: „Sunt copii extraordinari, premianţi la şcoală şi talentaţi în sport, care ne fac cinste. În ultimii doi ani au avut rezultate foarte bune, pe toate planurile“.

Dar, să-i prezentăm pe cei care sunt o prezenţă inedită în peisajul sportiv, şi nu numai: Emanuela, Daniel, Estera, Daniel Gherasim, Ana, Timofte, Lidia, Nicu şi Dan.

„Suntem zece fraţi, cinci băieţi şi cinci fete, cu nimic mai deosebiţi decât alţi copii, ne-a mărturisit Manuela. Fiind mulţi, de mici ne-am învăţat cu spiritul de competiţie. La şcoală trebuia să învăţăm, pentru viitorul nostru. Apoi, fiindcă Estera s-a calificat la faza judeţeană, la tenis de masă. Cum stăm la sat, la Păltiniş, nu avea cu cine să se antreneze, în afară de noi. Aşa am început să perseverăm. Fireşte, nu întotdeauna iese cum vrem noi, dar nu renunţăm. Visăm frumos şi avem încredinţarea că vom ajunge, cu ajutorul lui Dumnezeu, mult mai sus. Însă trebuie să muncim. Şi eroii au eşecuri, însă doar laşii renunţă…“

Adaugă comentariu