Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cantitatea mare de zăpadă căzută în aceste zile nu a blocat niciun drum judeţean sau comunal. Potrivit Comandamentului de prevenire şi intervenţie pentru combaterea poleiului şi înzăpezirilor pe drumurile comunale şi judeţene din cadrul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Caraş-Severin, 48 de utilaje de deszăpezire acţionau luni pe tronsoanele din tot judeţul.

Încă din noaptea de 5/6 februarie au fost utilizate 520 de tone de antiderapant şi soluţie salină. Nu au fost sesizate evenimente grave, dar s-a insistat pe drumul de legătură Teregova – Luncaviţa şi pe drumurile din zona montană. În jurul orei prânzului se acţiona pentru lărgirea unor drumuri şi crearea de refugii.

Pe toate căile de acces se circula în condiţii de iarnă, iar conducătorii auto au fost avertizaţi să-şi echipeze autovehiculele potrivit condiţiilor meteorologice şi să se intereseze de starea drumurilor de pe ruta aleasă. Mai mult, şoferii sunt sfătuiţi să nu apeleze la maşini decât în situaţia în care nu pot folosi mijloace de transport în comun sau călătoria nu poate fi evitată.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu