Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA. Într-o atmosferă sobră, plină de încărcătură emoțională, Werner Hirschvogel, unul dintre emblematicii pasionați ai sportului cu motor din România şi o legendă a sportului reșițean, a fost condus sâmbătă pe ultimul drum.

Alături de familia îndurerată s-au aflat rudele, numeroși prieteni și simpatizanți ai celui care și-a dedicat peste 50 de ani din viață motociclismului și automobilismului, atât ca practicant, cât și ca făuritor de talente, urmași cizelați perfect, precum motoarele pe care la construia, de la primul până la ultimul șurub.

Pentru că de la mânuirea volanului, respectul față de mașină şi grija părintească față de cei din jurul său, tuturor le dăruia, cu sufletul deschis, tot ceea ce știa în materie de viață și de motoare. Așa că, mulți dintre cei pe care i-a cunoscut și care l-au cunoscut au ignorat ploaia amenințătoare, ce avea să se retragă încet-încet, și au venit la cimitirul din cartierul Muncitoresc al Reșiței pentru a-i aduce un ultim omagiu.

După ce urna funerară a fost depusă în capelă în jurul orei 14.00, la ora 16.00 a început ceremonialul religios. Pe lângă slujba obișnuită, a fost prezentată succint şi vasta sa activitate sportivă. Werner Hirschvogel a fost și a rămas multiplu campion al României la motociclism şi la automobilism, component al echipei naţionale, maestru al sportului şi cetățean de onoare al municipiului Reșița.

Și, dincolo de toate, a fost un om de mare caracter, legat de locurile natale, unde s-a născut pe 13 decembrie 1931, şi unde a dorit să se despartă de cei dragi și de prieteni.

Reamintim, Werner Hirschvogel s-a stins din viață joi, 10 iulie, într-un spital din Germania, după o complicație ce i-a afectat plămânii. Iar pe data de 24 iulie, după efectuarea tuturor demersurilor legale, urna funerară a fost adusă acasă, la Reșița. Cu siguranță, va rămâne veșnic în sufletele iubitorilor sportului, multe voci sugerând ca traseul din Valea Domanului să-i poarte numele. Idee salutată de unul dintre elevii săi, Lucien Hora, care a completat: „Din punctul nostru de vedere nu ar fi greu. Dimpotrivă. Ar fi bine să-i poarte numele. Pentru că îmi este teamă ca etapa de la Reșița să nu se stingă, precum Werner Hirschvogel“.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Adrian Roman

Adaugă comentariu