Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Camerele de supraveghere video la simulări ajung în şcoli marţi, 12 februarie, începând cu ora 10.00.Pentru ameliorarea rezultatelor la examenele naţionale Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin organizează simulări ale probelor scrise din cadrul examenelor de Bacalaureat în cele 28 unităţi şcolare cu învăţământ liceal din judeţ şi evaluare naţională, în toate unităţile cu învăţământ gimnazial.

Elevii claselor a VIII-a sunt cei care vor sparge gheaţa simulărilor, la finalul acestei luni. Astfel, Evaluarea Naţională va debuta în data de 25 februarie cu proba la Limba şi literatura romană, urmând ca în 26 şi 27 februarie să fie testaţi la Limba şi literatura maternă şi Matematică.

Simularea la Bacalaureat este programată în intervalul 4-7 martie. Fiecare zi din această perioadă este destinată câte unei probe scrise precum Limba şi literatura romană, Limba şi literatura maternă, Proba obligatorie a profilului, Proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi afişate în 8 martie, la nivelul fiecărei unităţi şcolare. Comisiile de examen vor asigura montarea camerelor de supraveghere video funcţionale în sălile în care se desfăşoară probele scrise ale examenului de Bacalaureat şi în sălile în care se descarcă şi se multiplică subiectele şi se preiau lucrările scrise.

Variantele de subiecte vor fi elaborate la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin şi vor fi transmise persoanei de contact desemnate la nivelul unităţii şcolare, în ziua fiecărei probe scrise. La simulare pot participa şi elevi din promoţiile anterioare; aceştia vor depune o cerere scrisă la secretariatul unităţii de învăţământ pe care au absolvit-o.

Lavinia Predescu

Adaugă comentariu