Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Antrenate în lupta cu focul, serviciile primăriilor cărăşene şi ale societăţilor comerciale sunt obligate să concureze.

Stadionul „Mircea Chivu” a găzduit joi etapa judeţeană a Concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă din Caraş-Severin.

Obiectivele acestora ţin de dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă; evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă; popularizarea, în rândul cetăţenilor, a unor aspecte din activităţile desfăşurate de serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă; dezvoltarea şi îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare între serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă. La concursuri s-au prezentat echipaje ale serviciilor voluntare de la Măureni, Ezeriş, Grădinari şi Oţelu Roşu dar şi altele care nu au participat – Moldova Nouă, Sicheviţa, Berzasca, Gârnic, Obreja, Târnova, Prigor, Băuţar şi Cornea (care nu au fost validaţi din diferite motive, printre care şi numărul necesar). De la serviciile private s-au aliniat la start echipajele SEBN Caransebeş, Dedeman, TMK şi UCM Reşiţa.

„Din acest an a devenit obligatorie participarea tuturor serviciilor voluntare la aceste concursuri. Toţi cei care nu au fost prezenţi au încălcat regulamentul, pentru că din 77 de primării, au sosit doar cei enumeraţi. Mai mult, avem în baza de date şi 15 servicii profesioniste dintre care au participat patru. Vom aplica prevederile legale, sancţiunile putând fi şi amenzi între 500 şi 1.000 de lei“, ne-a declarat lt. col. Corina Braje, şef serviciul Protecţie Pregătire şi Educaţie Preventivă a Populaţiei din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Semenic.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu