Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Noua campioană a obținut titlul în ultima etapă a sezonului 2014-2015.

Câștigătoarea Ligii a IV-a Caraș-Severin a fost decisă în ultima etapă a sezonului 2014-2015. Două echipe se aflau în cursa pentru titlu, CSM Școlar Reșița și Voința Lupac, iar deznodământul l-am aflat abia în etapa a 34-a, când cele două formații aveau programate meciuri la aceeași oră. CSM Școlar Reșița a câștigat la „masa verde“, prin neprezentarea Bistrei Glimboca în Valea Domanului, și aștepta cu interes finalul meciului dintre Metalul Bocșa și Voința Lupac.

Singura variantă a Voinței Lupac era victoria, altfel titlul ajungea la CSM Școlar Reșița. Partida de la Bocșa a fost plină de dramatism, Voința a ratat un penalty, a avut un gol anulat, însă salvarea a venit în minutul 90, atunci când Oncică a înscris golul ce avea să trimită titlul din Valea Domanului înspre Lupac.

Evident, bucuria a fost maximă în tabăra Voinței Lupac, echipă care a crezut până la capăt în șansa ei și și-a câștigat prin multă muncă dreptul de a reprezenta județul Caraș-Severin la dubla manșă a barajului de promovare în Liga a III-a, de pe 20 și, respectiv, 27 iunie. Voința Lupac a terminat cu două puncte peste CSM Școlar Reșița, 85 față de cele 83 de puncte acumulate de fotbaliștii din Valea Domanului, fiind premiată chiar la Bocșa de oficialii Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin.

lupac

„Am avut o primă repriză mai slabă, dar la pauză am încercat să-i încurajez pe băieți, a spus antrenorul Boșco Vișatovici. Am schimbat puțin din tactică și se pare că în a doua repriză ne-am revenit, dar nu la valoarea noastră adevărată. Am avut și neșansă, la penalty-ul ratat de Lazarovici, dar se pare că unii dintre băieți au avut atitudine și până la urmă a ieșit bine. Vreau să-i felicit în primul rând pe băieți, pentru dăruirea pe tot parcursul campionatului, nu în ultimul rând conducerea, domnul primar Marian Vlasici, care a fost aproape de noi tot timpul și ne-a susținut și am terminat pe primul loc. Noi ne-am văzut de treabă și s-a dovedit valoarea individuală a jucătorilor și am câștigat campionatul. Acum ne pregătim pentru baraj și să dea Dumnezeu să iasă bine și noi să promovăm în Liga a III-a. În cazul promovării, îmi doresc să mai vină câțiva jucători valoroși, să avem și noi un lot mai larg, nu așa restrâns ca acum, pe fondul unor accidentări. Pentru mine personal, câștigarea Ligii a IV-a reprezintă o bucurie extraordinară, am muncit din greu un an de zile, numai eu știu cât am tras și cât m-am chinuit cu băieții să venim la antrenamente, să ne pregătim în condiții zic destul de bune și nu pot decât să-i felicit.“

Din acest an, jocurile de baraj se desfășoară în sistem eliminatoriu, tur-retur, pe terenurile fiecărei echipe, la datele de 20 iunie și 27 iunie a.c., cu începere de la ora 17.30. Joi, 11 iunie, Voința Lupac va afla din ce județ este adversarul pe care îl va întâlni în drumul spre Liga a III-a.