Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Preşcolarii şi şcolarii reprezintă categoriile de populaţie cele mai expuse virozelor respiratorii în aceste zile.

Datele centralizate de către Direcţia de Sănătate Publică judeţeană perioadic arată o creştere a cazurilor de pneumonii şi afecţiuni similare, cauzate în mare parte de modificările de temperatură resimţite în aceste zile. În săptămâna de raportare 9 -15 februarie, de exemplu, totalul cazurilor noi de viroze s-a ridicat la 1.046 pe tot judeţul, dintre care internări au fost în număr de 40. În ceea ce priveşte internările, 13 au fost copii de până la un an, tot atâţia cu vârste de până la 4 ani, dar cele mai multe cazuri noi s-au înregistrat la grupele de vârstă 5 – 14 ani (308 la număr, cu 11 internări) şi 15 – 49 de ani (311 şi doar două internări). La populaţia de peste 50 de ani a fost efectuată o singură internare cu respectivul diagnostic în întregul judeţ.

În aceeaşi perioadă au fost înregistrate 500 de pneumonii, dintre care 111 pacienţi au fost internaţi în unităţile spitaliceşti cărăşene. În ceea ce priveşte grupele de populaţie cele mai afectate, acestea se păstrează în tona preşcolari şi şcolari, cu peste o sută de cazurila fiecare- În schimb, cele mai multe internări – 42 la număr – au fost înregistrate la copii cu vârsta de până la un an. „Această tendinţă de îmbolnăvire se va menţine o scurtă perioadă, până la jumătatea lunii martie, în condiţiile în care vremea se va încălzi.

Nu este o situaţie ieşită din comun pentru această perioadă, însă populaţie trebuie să respecte măsurile de igienă şi de prevenire a îmbolnăvirilor“, este poziţia oficială a DSP Caraş-Severin.

Adaugă comentariu