Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Aceasta a fost concluzia şefului RAR Caraş-Severin referitoare la activitatea instituţiei pe anul 2011.Comparativ cu anul 2010, Registrul Auto Român Caraş-Severin a crescut în indicii activităţii din anul 2011 cu circa 8,5% potrivit situaţiei prezentate de şeful reprezentanţei cărăşene, Viorel Blajovan.

„Noi zicem c-am făcut o treabă bună. Din luna septembrie 2011 şi până la sfârşitul anului, numărul autovehiculelor venite din afara ţării a crescut semnificativ. Ca urmare a legii care a crescut taxa de primă înmatriculare din prima zi a anului 2011 rezultatele au fost puţin mai slăbuţe. Din luna septembrie au crescut încasările cu aproape 50%, faţă de prima parte a anului trecut. Faţă de alte reprezentanţe din ţară, atunci când un client vine la noi, în decurs de o oră sau maximum două pleacă cu toate documentele rezolvate, nu după o zi sau mai multe aşa cum se întâmplă în alte judeţe“, a mai precizat Blajovan. Potrivit datelor oficiale prezentate în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural de joi.

La RAR Caraş-Severin se prezintă, în medie, 60-70 de autovehicule zilnic, mai puţine decât media judeţelor învecinate. „Observ, potrivit socotelilor făcute, că, în 2011 aţi înmatriculat 1.086 autovehicule…. e cam puţin. Dar, e an de criză. Ne plângem că trăim rău dar avem multe autovehicule. În Reşiţa, în Govândari, parcările sunt pline seara“, a făcut o observaţie prefectul Octavian Ţunea.

Replica şefului RAR Caraş-Severin a venit, împăciuitoare: „Dar să ştiţi că nivel calitativ al maşinilor a crescut, iar faţă de anii anteriori nu mai umblă rable pe drumurile publice, pentru că oamenii au înţeles că trebuie să îndeplinească nişte norme“.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu