Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Asta ne asigură reprezentanţii CET 2010, care se arată optimişti în legătură cu executarea lucrărilor la reţea.

Au trecut şase săptămâni de la data la care operatorul reşiţean de termoficare, CET 2010, întrerupea furnizarea apei calde în sistem centralizat, iar în mai puţin de două săptămâni ar trebui dat, din nou, drumul robinetelor. Cum stau lucrurile la operatorul de termoficare? Potrivit directorului societăţii, Constantin Tarbuzan, lucrările de întreţinere şi cele de reabilitare a sistemului de termoficare sunt în grafic, astfel încât nu există motive de temere că, la finele acestei luni, nu va fi reluată furnizarea apei calde.

„Deocamdată, lucrările sunt efectuate după program, în partea de sus a oraşului, a mai spus Tarbuzan. Mai aşteptăm materiale, conducte, pentru înlocuirea unei porţiuni cu mari pierderi pe circuitul de transport. Aşteptăm fonduri de la Bucureşti, o rectificare bugetară, pentru că nu am primit banii deşi sumele erau prinse în buget. Inclusiv cei de la gaz au schimbat trei dintre staţiile de preluare a gazului, cu tot cu contoare, reductoare etc”.

Directorul CET 2010 a vorbit despre eforturile depuse de administrativul reşiţean pentru a ajuta societatea să obţină banii de la Centru, atât de necesari punerii în practică a proiectului de reabilitare. În funcţie de cum vor evolua lucrurile, conducerea CET 2010 şi-ar putea programa un nou drum la Bucureşti la mijlocul acestei săptămâni. „Dar deocamdată stăm bine cu lucrările, ne asigură Constantin Tarbuzan. În paralel, au mai fost schimbate şi trei staţii de preluare a gazului, cu tot cu contoare, reductoare etc”, lucrările fiind executate, în acest caz, de către angajaţii distribuitorului de gaz.

Cu alte cuvinte, există mari şanse ca planificarea iniţială, potrivit căreia ziua de 30 august este ultima fără apă caldă, să fie respectată.

Antoniu Mocanu