Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Echipa HC Adrian Petrea B este înscrisă în CN de Handbal al Juniorilor III.

Academia de Handbal Adrian Petrea Reșița este un nume care deja este luat în seamă pe plan național. Un proiect sănătos, construit după model occidental, greu de imaginat până nu demult în România, HC Adrian Petrea Reșița are grupe de minihandbal, juniori IV, juniori IV și o echipă de seniori care evoluează cu succes în Divizia A, anunțându-și intențiile de promovare în Liga Națională.

HC Adrian Petrea este un proiect născut în urmă cu doi ani, din dorința handbaliștilor Adrian Petrea și Mihai Rohozneanu de a împărtăși secrete ale performanței, de a transmite tinerilor satisfacția și disciplina handbalului și din dorința omului de afaceri Cristian Pătru, de a investi în talentul sportiv. În colectivul tehnic a fost cooptată și profesoara Carmen Dumitru, o tânără și cunoscută antrenoare din handbalul juvenil. În acest sezon, conduce cu rezultate bune una dintre cele două echipe de juniori III ale Academiei HC Adrian Petrea. Practic, după primul turneu de sală din cadrul Campionatului Național de Handbal al Juniorilor III, Seria G, pe primele două locuri se află cele două formații reșițene, HC Adrian Petrea A și HC Adrian Petrea B.

Ne-am propus calificarea la turneul final al juniorilor III, spune handbalistul Adrian Petrea, coordonatorul Academiei ce-i poartă numele. Cum nu pot merge ambele echipe în această fază, ci doar una singură de la același club, îi vom selecționa pe cei mai în formă. Un lucru important este acela că, de la nivelul juniorilor III, părinții nu mai plătesc taxe, iar finanțarea este exclusiv din mediul privat. Contează foarte mult că avem și o echipă de seniori, iar acești copii au modele pe care să le urmeze. Ei sunt viitorul acestei academii de handbal și la momentul potrivit vor evolua în echipa de seniori.“