Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Viitorii absolvenţi de şcoli gimnaziale beneficiază de o incursiune în lumea meseriilor, dar şi a şomajului…Cât este de importantă pentru carieră, dar şi pentru viaţă, alegerea corectă a meseriei pe care ţi-o doreşti sau care ţi se potriveşte? Un simplu răspuns ar fi că această alegere face diferenţa dintre reuşită şi eşec, fiind calea spre o carieră de succes şi o viaţă împlinită. Şi, chiar dacă toată lumea înţelege, nu toată lumea realizează asta la momentul potrivit.

Tocmai acesta este motivul pentru care cei de la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 12 din Reşiţa derulează un proiect împreună cu specialişti din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Caraş-Severin, intitulat „Viitorul ne aparţine“.

Zilele trecute, elevii claselor a VIII-a A şi B care au avut parte de o incursiune în lumea meseriilor, fiindu-le prezentate şi câteva aspecte legate de şomaj, un consilier şcolar şi unul din cadrul Agenţiei discutând cu tinerii despre importanţa pe care o are alegerea coerctă a meseriei. În cadrul acţiunii, intitulate „Beneficii şi exigenţe“, elevii au primit câteva pliante despre diferite aspecte utile contactului cu piaţa muncii, care să-i înveţe cum să întocmească un CV sau cum să se prezinte la un interviu, şi au completat un chestionar vizând interesele ocupaţionale.

Proiectul «Viitorul ne aparţine» urmăreşte informarea elevilor cu privire la piaţa muncii şi la exigenţele impuse de aceasta, dezvoltarea motivaţiei pentru orientarea către o carieră profesională, abilitarea elevilor pentru identificarea segmentului de pe piaţa muncii către care se pot orienta, precum şi pentru construirea portofoliului profesional“, a precizat sociologul Carla Goagă, consilier superior în cadrul AJOFM, implicat în activitate alături de prof. Ana Ghican şi de psihologul Mariana Băran, consilier şcolar la Generală 12 şi coordonator al proiectului.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu