Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – De doar 70 de minute au avut nevoie caransebeșenii pentru a trece în minim de seturi de VCM LPS Piatra Neamț, codașa clasamentului Diviziei A1 de volei masculin.

Jocul a fost dominat de la un capăt la altul de elevii lui Răzvan Parpală. Antrenorul Banatului a jucat în multe momente ale partidei cu un sextet din care au făcut parte Mejia, Carabali, Gemănariu, Diaconescu sau Nan, jucători de 20 și 21 de ani, pe lângă mai experimentații Teleleu, Petrusevics sau Korniienko. De la gugulani au lipsit și sâmbătă accidentații Eminovic și Kullo, pe care se va putea conta din etapa viitoare. A fost 3-0 la seturi (25-18, 25-21, 25-22), victorie cu care Banatul acumulează 30 de puncte în clasament și-și păstrează poziția a opta.

Nu i-am lăsat să joace, am jucat bine, nu i-am subestimat deloc, lucru care a fost foarte important. Știam ca Piatra Neamț e o echipă dificilă dacă-i lași să joace, dar a fost un joc bun, avanpremieră la meciul cu Bacău pe care sperăm să-l câștigăm și să ne luăm revanșa, avem două înfrângeri și sperăm ca miercuri să luăm toate cele 3 puncte. La noi au jucat azi și mulți tineri, trebuie ajutați să crească și să câștige experiență. Miercuri așteptăm un public numeros alături de noi în sală, deoarece este un meci important pentru noi, un meci dificil”, a spus, după joc, coordonatorul Banatului, Ionuț Teleleu.

„Am plecat favoriți de la început, am jucat cu ultimul loc, s-a văzut valoarea noastră față de ei, a fost un meci bun, a plăcut publicului. Cu Bacăul va fi altceva, un meci greu, un meci pentru locul 8-9, eu sper la o victorie. Și meciul trecut, acasă cu Bacăul, acum o lună, am condus aproape tot meciul și am cedat pe finalurile de set, sper să nu mai pățim la fel”, a precizat și antrenorul Răzvan Parpală.

Meciul Banatul – Știința Bacău este programat miercuri, 29 martie, de la ora 18, în Polivalenta din Caransebeș.