Victorie caransebeseana pe o caldura sufocanta - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – FC Caransebeş – FC Ineu 6-0, în primul test înaintea stagiului centralizat de pregătire.

La doar şase zile de la reunirea lotului, nou-promovata în Liga a II-a FC Caransebeş a disputat sâmbătă, 19 iulie, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş, primul meci de pregătire, în compania formaţiei din eşalonul trei al fotbalului românesc, FC Ineu.

Pe o căldură sufocantă şi în faţa câtorva zeci de spectatori veniţi să vadă noua echipă gugulană la lucru, meciul a început cum nu se poate mai bine pentru caransebeşeni: în chiar primul minut, corner Suru de pe partea stângă, mingea a ajuns la Dănuţ Bilia, care, de la 10 metri, a deviat-o cu călcâiul în colţul lung, învingându-l pe fostul său coechipier Iacob.

Caransebeşenii şi-au majorat avantajul în minutul 25, şi tot după un corner executat de Suru, mingea respinsă în prima fază de fundaşi revenind în careu, portarul Iacob s-a luptat cu Goşa pentru a reţine balonul, care în cele din urmă a ajuns la Dârvaru, şutul acestuia, de la 6 metri, lăsându-l fără replică pe goal-keeper-ul oaspeţilor.

În cea de a doua repriză – s-a jucat după sistemul 3 reprize de câte 30 de minute –, noul antrenor Sorin Bălu a schimbat aproape întreaga garnitură. Gugulanii şi-au mărit avantajul în minutul 38, în urma unui penalty obţinut de Himcinschi şi transformat tot de el.

În minutul 52 s-a făcut 4-0, în urma unei faze în care Ştefan a centrat de pe dreapta, iar Todea a reluat spectaculos.

În minutul 58, gugulanii au beneficiat de o lovitură liberă de la 30 de metri, executată de Ganea, mingea s-a dus la încheietura barelor, a revenit în teren la Ciobanu, care de la 8 metri a vrut să o trimită spre propriul portar, însă cum Mitrea plonjase la şut, şi balonul a intrat nestingherit în poartă.

Caransebeşenii au stabilit scorul final în minutul 59, prin Himcinschi.

FC Caransebeş a început în formula: Rusu, Bilia, Dicu, Goşa, Szallai, Artean, Săulescu, Poiană, Centea, Suru, Dârvaru; în partea a doua au mai evoluat Bujor (portar), Negoescu, David, Petcu, Manea, Lupu, ştefan, Ganea, Himcinschi şi Todea; în repriza a treia au mai intrat portarul Coca şi jucătorii de câmp Celea, Duicu, Stoichiţoiu şi Tecsi. Antrenor, Sorin Bălu. JCS-Sorin Rogoz

Vom opera multe modificări, pentru definitivarea lotului“

La finalul partidei amicale susţinută sâmbătă, 19 iulie., în compania formaţiei C.S. Ineu, scor 6-0, antrenorul echipei FC Caransebeş, Sorin Bălu, a declarat: „Sunt mulţumit de rezultat… Eu sunt un antrenor pe care îl interesează rezultatul şi în jocurile de pregătire. Am împărţit lotul în trei părţi, iar după acest meci urmează să stabilim, în mare, lotul cu care vom intra în cantonament. În principiu, e vorba despre jucătorii care au evoluat cu Ineul, plus încă câţiva care trebuie să mai sosească la echipă, în total 33 de fotbalişti, dintre care, până luni (21 iulie – n.r.), vom renunţa la zece, cei 23 intrând în cantonament la nivel local”.