Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Elevii de la „Traian Lalescu” au descoperit tainele cinematografiei.

Regizorul Sabin Dorohoi, fost elev al Liceului Teoretic Traian Lalescu din Reşiţa, este sursă de inspiraţie şi model pentru „colegii” săi mai tineri. El a realizat mai multe scurtmetraje şi ultimele patru dintre ele („Ghela”, „Dreaming de Galapagos”, „Clopotul” şi „Transilvania Girl”) a adus mai mult de 20 de premii şi nominalizări în toată lumea, inclusiv la Hollywood, Cannes, Palm Springs, Reykjavik, Chicago, Geneva şi Roma. Ultimul său film scurt, „Calea Dunării”, a avut premiera mondială la Hollywood.

Pentru a le da ocazia şi altor tineri talentaţi în arta cinematografiei de aşi exprima ideile şi sentimentele în imagini, Colegiul Naţional Traian Lalescu a organizat un club foto-video. După o lună de muncă, au fost prezentate şi rezultatele. De aceea, vineri, 29 noiembrie, în sala clubului foto-video a Colegiului Naţional Traian Lalescu Reşiţa, a avut loc Gala Neutrino, în cadrul căreia au fost jurizate şi premiate producţiile lunii noiembrie, realizate de către membrii clubului condus de profesorul Ovidiu Badescu.

Cele patru filme produse de elevii CNTL-ului au fost premiate pe criterii de cel mai bun scenariu, cea mai frumoasă poveste, cea mai bună interpretare, cea mai frumoasă scenă, cel mai bun montaj, cea mai inedită idee, cel mai frumos mesaj, cea mai bună coloană sonoră. Astfel, „Goana” a primit laude pentru categoriile cel mai bun montaj, interpretare şi cel mai bun scenariu. Filmul „A fost” are cea mai frumoasă poveste, cel mai bun mesaj şi cea mai bună coloană sonoră, iar „Radical din D” a fost premiat pentru cea mai frumoasă scenă şi cel mai amuzant film (premiu din partea juriului). De asemenea, „Paralela vremurilor” a avut cea mai inedită idee şi a primit un premiu din partea juriului pentru munca în echipă.

Lavinia Predescu

Adaugă comentariu