Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În această perioadă, Poliţia de Frontieră Română, în cooperare cu celelalte instituții care au atribuții în punctele de trecere a frontierei, efectuează verificări amănunțite asupra persoanelor și mijloacelor de transport care tranzitează frontiera, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire din ţară.

Potrivit instituţiei, măsura are caracter temporar, scopul fiind prevenirea tranzitării frontierei de către persoane provenite din state aflate în zonele de conflict, care pot derula activități ce reprezintă o amenințare reală la adresa securității interne și externe. Ca urmare a acestui fapt, în punctele de frontieră de la granița cu statele vecine se prefigurează creșterea timpilor de așteptare pentru efectuarea formalităților de frontieră.

„În acest sens, au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţa instituției pentru reducerea timpilor de așteptare și asigurarea unui control operativ și civilizat. Astfel, s-au luat măsuri de suplimentare a personalului care își desfășoară activitatea la controlul documentelor și de creștere a numărului arterelor de control din punctele de frontieră“, se precizează în comunicatul oficial al instituţiei.

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră recomandă participanților la trafic evitarea suprasolicitării anumitor puncte de trecere des utilizate.