Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Timp de două zile, la Bănia şi Reşiţa s-au organizat acţiuni in memoriam Velişcu Boldea.

Din 2007, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, în parteneriat cu Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Ion Românu“ din Reşiţa, organizează simpozionul omagial şi festivalul folcloric Velişcu Boldea. Anul acesta, spectacolul folcloric s-a desfăşurat joi, 19 februarie, în comuna Bănia, la el participând ansamblurile „Semenicul“, „Reşiţeana“, „Fanfara de copii din Bănia“, „Fanfara de adulţi din Bănia“, „Cununiţa“ şi „Almăjana“.

Vineri, prietenii şi foştii colaboratori ai regretatului om de cultură s-au întâlnit la sediul Şcolii Populare de Arte şi Meserii „Ion Românu“ unde au depănat amintiri despre acesta.

Velişcu Boldea s-a născut în localitatea Prilipeţ, la 2 noiembrie 1937. Clasele primare şi gimnaziale le-a făcut la Anina, completându-şi studiile la Institutul de Limba şi Literatura Rusă. A îndrăgit cântul şi jocul popular, iar de-a lungul timpului a activat în mai multe echipe de dansuri populare din ţară. Pentru o scurtă perioadă de timp a fost profesor de limba rusă la Şcoala elementară din Perieţi, raionul Slobozia.

Adaugă comentariu