Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Ne aflăm în ultima lună a verii şi a vacanţei iar tinerii reşiţeni se află pe valul distracţiei.

În această perioadă, elevii şi studenţii îşi fac „rezervele” de distracţie pentru a avea ce povesti un întreg an şcolar. Petrecerile de noapte, cluburile şi discotecile sunt câteva lucruri de care sunt interesaţi tinerii. În schimb, adolescenţii mai „linştiţi” preferă ca în această vară să se relaxeze la ştrand, la munte sau la mare. Pentru Alina Damian, distracţia este sinonimă cu relaxarea: „În aceste zile prefer să mă odihnesc, să mă întâlnesc cu prietenii la o terasă sau la ştrand şi să profit la maxim de ultimele săptămâni de vacanţă. Mai ales că din septembrie trebuie să merg la Timişoara să-mi caut locuinţă iar apoi începe facultatea”.

Nici lacurile din apropierea Reşiţei nu sunt ignorate de tineri. Mulţi dintre aceştia preferă să stea tolăniţi pe un şezlong sau pe o saltea în mijlocul apei, departe de agitaţia oraşului. „Vara înseamnă distracţie departe de oraş. În această vacanţă mi-am propus să vizitez diverse locuri şi obiective dar şi să merg cu cortul. Până acum am fost de două ori la Trei Ape cu prietenii”, ne-a mărturisit Claudiu Istrate.

Motivul pentru care tânărul de 26 de ani trăieşte viaţa „din plin” este faptul că din toamnă îşi va căuta un loc de muncă. „Timp de un an nu îmi voi mai permite atât de multe ieşiri de aceea, în această lună, nu voi sta prea mult acasă”, a completat Claudiu. Se spune că distracţia costă… petreceri, concerte sau călătorii, pentru toate acestea tinerii sunt nevoiţi să scoată din portofel sume destul de mari. Cu toate acestea, tinerii reşiţeni cunosc valoarea banului şi, indiferent de modul în care aleg să se distreze, compania prietenilor este absolut necesară pentru o zi memorabilă.

„Pentru mine distracţia nu este direct proporţionată cu suma cheltuită. Mă simt bine şi când ies la un suc, la o terasă dar şi când merg la fotbal cu prietenii”, ne-a mărturisit Florin Alexandru.

Lavinia Predescu

Adaugă comentariu