Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Autoturismul condus fără permis de un reşiţean de 35 de ani, cu damf de alcool, a fost urmărit de Poliţie ca-n filme prin municipiu, cursa finalizându-se şi cu o vizită la spital, unde bărbatul a refuzat testările. Acum are dosar penal cu două capete de acuzare, fiind şi reţinut pentru 24 de ore.

Totul s-a întâmplat în noaptea de sâmbătă spre duminică, atunci când oamenii legii au încercat să oprească în trafic un autoturism, pe Calea Timișoarei. Cel de la volan a ignorat semnalele de oprire ale poliţiştilor, astfel că oamenii legii au pornit în urmărirea sa, reuşindu-se blocarea acestuia undeva în Triaj.

„În urma controlului s-a stabilit că autovehiculul în cauză a fost condus de un bărbat de 35 de ani din Reșița, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și emana halenă alcoolică. Întrucât persoana care a condus autovehiculul a refuzat testarea cu aparatul etilotest a fost condusă la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără pemis de conducere și refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice“, ne informează Poliţia judeţului.

După toată păţania, protagonistul incidentului nu s-a lăsat până n-a fost prins şi a doua oară, în aceeaşi noapte. Oamenii legii au remarcat, pe la ora 3.45, pe Bulevardul Muncii, o maşină fără numere de înmatriculare, având aceleaşi caracteristici cu cel oprit ceva mai devreme (în jurul orei 23.50).

„Întrucât și de această dată conducătorul auto a refuzat să oprească la semnalul regulamentar, polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, fiind blocat și oprit pe aceeași stradă. La volanul mașinii a fost identificat același bărbat de 35 de ani, care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,49 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus din nou la spital unde i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Și în acest caz a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe“, potrivit Poliţiei judeţului.

Cel în cauză a fost reţinut, aşa cum ne informa IPJ, urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

A.M.

1 Comment

  1. In Muncitoresc fac raliu zi si noapte o epava Hyundai Coupe albastru inmatriculat in Bg (nr BH 6231 BM),un Volkswagen Sharan verde inchis cu nr.CS 08 EYC,un Daewoo Matiz albastru cu nr. TM 92 AEX si un Fiat Brava rosu cu nr. AR 49 KIS,numar care a fost pus anterior si pe un Ford Fiesta de culoare inchisa.
    Hyundai-ul circula zilnic cu niste pustani dubiosi la bord pe str.Feroviarului,str.Oituzului,str.Randunica ,str.Carpati isi str.Vlahuta in fiecare zi si noapte ,scoate praf si face un zgomot infernal(nu are esapament).
    Domnilor politisti de la Rutiera,ne ajutati si pe noi ???

Adaugă comentariu