Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Victoria cu CSU Tg. Jiu le-a redat încrederea handbalistelor pregătite de Cristian Busuioc şi Liviu Viaşu.Echipa feminină de handbal Universitatea Reşiţa a spart în sfârşit gheaţa în Divizia A. Elevele antrenorilor Cristian Busuioc şi Liviu Viaşu au obţinut prima victorie din acest sezon, în faţa unei echipe care cocheta cu podiumul Diviziei A, fiind la un moment dat chiar pe primul loc al clasamentului.

CS Universitar Constantin Brâncuşi Tg. Jiu a trebuit să se recunoască învinsă în Polivalenta reşiţeană, sâmbăta trecută, de o formaţie reşiţeană dornică de victorie, care, printr-un joc colectiv, elaborat, a ştiut din start ceea ce vrea. Victoria cu 28-26 este una de moral pentru junioarele reşiţene, care au acumulat trei puncte în Divizia A şi au predat şi lanterna roşie formaţiei Universitatea Timişoara.

Animate de acest succes, reşiţencele abordează acum cu şi mai mult optimism întrecerea, într-un sezon în care contează acumularea experienţei pentru viitoarele întreceri. Este bine ştiut faptul că Universitatea Reşiţa, alcătuită în exclusivitate numai din junioare, nu are drept de promovare în Liga Naţională.

Însă experienţa acumulată la nivelul Diviziei A îşi dovedeşte din plin utilitatea în Campionatul Naţional al Junioarelor II, unde reşiţencele sunt liderele Seriei H, având asigurată calificarea în faza semifinală chiar înaintea ultimului turneu, programat la Sânnicolau Mare, în luna aprilie.

Până atunci însă, reşiţencele mai au de disputat etape în Divizia A, iar prima este în această săptămână, în deplasare la CSM Bistriţa. Partida este programată sâmbătă, 3 martie, de la ora 11, fiind arbitrată de clujenii Coroian şi Potora. Victoria din meciul cu Tg. Jiu, practic primul nostru succes din acest sezon, ne-a arătat că putem să jucăm de la egal la egal într-o competiţie rezervată senioarelor. Pe viitor, ne propunem să facem meciuri la fel de bune. De fapt, se vede un progres în jocul fetelor, de la meci la meci şi acest lucru nu poate decât să ne bucure“, a spus antrenorul Cristian Busuioc.