Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Cel puţin asta susţine deputatul Ioan Benga, care şi-a propus să interpeleze Guvernul pe această temă

Profesor fiind, deputatul Ioan Benga şi-a manifestat mereu susţinerea pentru universitatea reşiţeană. „Eu am făcut demersurile legale pentru a sprijini această instituţie şi la ministrul Educaţiei şi oriunde a fost necesar. Pe mine nu m-a interesat că UEM este condusă de doamna Frunzăverde, un om de altfel cărora nu au prea mulţi ce să îi reproşeze profesional, pe mine m-au interesat tinerii din acest judeţ şi accesul lor la educaţie. Pentru noi este foarte important să avem această instituţie. Sunt aici cadre didactice care au un loc de muncă, avem în judeţ studenţi care nu îşi permit să meargă în alte oraşe. De aceea, voi face o interpelare în Parlament şi voi cere nişte răspunsuri. Va mai fuziona cu Universitatea de Vest sau nu? Dacă da, ce se întâmplă cu specializările de aici, cu dotările şi patrimoniul? Dacă nu va fuziona, care este soarta acestei instituţii, sursele de finanţare, numărul de studenţi? Voi solicita şi punctul de vedere al domnului ministru al Educaţiei pentru că este foarte important să ştim cum îşi mai primesc profesorii salariile“, ne-a spus deputatul reşiţean.

Ioan Benga mai susţine că în ciuda problemelor cu care s-a confruntat instituţia de învăţământ superior reşiţeană, aceasta trebuie să existe. „O universitate este o carte de vizită importantă pentru orice comunitate“, ne-a mai spus deputatul Benga.

4 Comments

  1. Daca Benga nu e,nimic nu e!Papagalul suprem,asta e Benga,om mai infatuat si laudaros ca asta-NU EXISTA!

    • un resitean apolitic Reply

      Cam asa, el interpeleaza pe toti dar cred ca nu are niciun raspuns sau e secretos nu ne spune si noua ce a rezolvat. Dar lasa ca la fostul IMR facem petarde ca tunurile e scumpe si pot sa fie facute numai dupa interpelarile lui Benga si dupa ce , ca de obicei, a avut niste intalniri cu alegatorii .

    • Dl. Benga a devenit ‘periculos’ pentru cei din jur cu aiurelele lui. Desfiinteaza si infiinteaza scoli, interpeleaza dar nu-l ia nimeni in seama. Oricum nu poate sa faca nimic pentru ca este prea ….. Poate se apuca de vanatoare sau pescuit. La povesti vanatoresti cred ca s-ar pricepe.

  2. nu era vorba ca el sustine reducerea numarului de elevi la liceul Traian Vuia, argumentand ca nu sunt necesare atatea locuri in contextul demografic actual? Daca da, cum poate el sustine ca este necesara o institutie care are drept rol specializarea acelor elevi? Si acesti elevi de ce ar face facultate daca nu le este utila, ca practic asta a zis, nu sunt posturi in judet pentru cei ce termina un liceu cu profil teoretic (adica cei ce vor merge la facultate)? Sau se vrea o facultate pentru elevii silitori de de nota 14 veniti de la un liceu unde au intrat cu 5.01? Asta e important sa se produca ceva hartii si „specialisti” pentru Kaufland? Ce sens are sa te „lauzi” cu o facultate din care un procent mic din studenti se vor angaja pe specializarea lor iar restul vanzatori de ziare si taietori de iarba?

Adaugă comentariu