Caraş-Severin, Romania

BOCŞA – Trădat de bliţ, un bărbat a fost prins în timp ce-şi fotografia buletinele de vot. Tranzacţia electorală nu i-a mai reuşit, fiind dat pe mâna oamenilor legii, iar votul său a fost anulat.

Chiar dacă membrii comisiilor din secţiile de votare bocşene şi-ar fi dorit ca procesul electoral să fie unul lipsit de incidente majore, au fost şi cetăţeni care le-au dat ceva de furcă. Unul dintre ei a fost surprins fotografiind buletinul de vot. Unul dintre membrii comisiei a surprins luminile făcute de bliţul aparatului, iar altul a auzit zgomotul făcut de declanşarea camerei de fotografiat a telefonului mobil. Imediat a fost cerut ajutorul omului legii, prezent în incinta unităţii de învăţământ, care l-a preluat pe protagonistul incidentului. „L-au luat şi am înţeles că i-au descoperit fotografia. Ne-au sunat de la Poliţie şi au spus că poza există pe telefon. Mai departe, organele competente trebuie să-şi facă treaba. Pentru că a fost datoria mea, cu acordul colegilor din comisie, am anulat voturile, am păstrat buletinele, iar mai departe se ocupă Poliţia“, ne spune preşedintele Secţiei de votare nr. 111, din incinta Liceului Teoretic „Tata Oancea“ din Bocşa. De fapt, potrivit unuia dintre oamenii legii, situaţii similare s-ar fi produs şi-n cartierul bocşean Măgura, unde alţi cetăţeni au încercat să-şi fotografieze buletinul pe care au pus ştampila.

La scurt timp după ora 15.30, la Secţia 111 Bocşa votaseră 368 dintre cele 1.252 de persoane înscrise pe listele permanente, ceea ce înseamnă aproximativ o treime dintre alegători. Pe străzi, bocşenii spuneau că abia aşteaptă să se termine alegerile. Nu în ideea finalizării procedurilor, ci în speranţa unei schimbări sub cupola palatului administrativ bocşean.