Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cele 450 de familii de reşiţeni care sunt îndreptăţite să primească ajutoarele de urgenţă de la Guvern, îşi pot cere banii.

„Primăria municipiului Reşiţa aduce la cunoştinţa celor 450 de familii care au fost racordate la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică (fie cu distribuţie pe orizontală, fie pe verticală) şi prepararea apei calde menajere şi care sunt îndreptăţite să primească ajutoare de urgenţă de la bugetul de stat, că vor fi contactate de reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Caraş-Severin sau se pot adresa instituţiei la sediul situat pe strada Traian Lalescu, nr. 27, sau la numărul de telefon 0255/214.044“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Totuşi, în cazul familiilor cărora primăria le-a trecut pragul pentru efectuarea de anchete sociale, dar care află abia acum că nu au fost cuprinse în hotărârea de Guvern, pentru a primi ajutorul de urgenţă, se pot adresa Serviciului Public de Asistenţă Socială din subordinea municipalităţii, la sediul situat pe strada Libertăţii, nr. 18-22 (fostul sediu al Poştei Vechi) sau la numărul de telefon 0355/080.242. „Acestea pot beneficia de ajutoare de urgenţă de la bugetul local pe baza unui dosar, conform HCL nr. 273/2014. Dosarul va fi depus la sediul Serviciului Public de Asistenţă Socială, până la data de 28 noiembrie. Programul de lucru este de luni până joi, între orele 8.00 şi 16.00, şi vineri, în intervalul orar 8.00-13.30“, se mai arată în documentul citat.

Trebuie precizat faptul că mai multe familii de reşiţeni ne-au spus că au contactat telefonic Agenţia de Plăţi, pentru bani, dar li s-a spus să aştepte, că momentan se întocmesc liste, ulterior urmând ca instituţia să-i contacteze pe oameni. Reşiţenii spun că au găsit soluţii temporare de încălzire, că au apelat la aeroterme, la calorifere electrice şi s-au mutat toţi într-o cameră. Tratamentul de care s-au plâns oamenii ne arată, totuşi, că atunci când eşti funcţionar la Guvern sau la Agenţia de Plăţi şi ai căldură, te doare-n calorifer de frigul altora…

2 Comments

  1. Voi din mass media,de ce nu aratati TOT adevarul?Concret,ce criterii au fost in anii trecuti(cf.HCL nr.400/2011,nr.49/2012 si nr.222/2012) si cum se dau acum aceste *ajutoare*.Aceste sume nu trebuie denumite *AJUTOARE* pt. ca noi nu suntem milogi,ci COMPENSATII pt. niste bani cheltuiti anterior!

    • Mihai,ai dreptate,dar daca presa nu face lumina(poate f.usor,pe baza actelor legale emise),Consiliul Local trebuie actionat in judecata pt. ca nu trateaza la fel, cetatenii din propriul oras!Nu va lasati inselati!

Adaugă comentariu