Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – HC Adrian Petrea Reșița este liderul neînvins al Diviziei A de handbal masculin, Seria B.

Parcursul ireproșabil, cu victorii pe linie, îi face pe fanii handbalului reșițean să viseze frumos. Cele 13 victorii obținute în turul campionatului o plasează pe HC Adrian Petrea Reșița în fruntea clasamentului Diviziei A, Seria B, cu șanse reale de promovare în Liga Națională. Astfel, la numai un an după desființarea CS Caraș-Severin, Reșița ar putea reveni în elita handbalului masculin românesc. În turul actualei ediții a ligii secunde, noua echipă masculină de handbal a Reșiței a înregistrat rezultatele: 41-27 cu HC Rom Cri Brașov, 38-22 cu HCM Făgăraș, 48-23 cu HCM Sighișoara, 30-20 cu UNIT Alba Iulia, 36-20 cu HC Sibiu, 34-22 cu Academia de Handbal Minaur Baia Mare, 10-0 cu Potaissa Turda II, 40-24 cu Național Sighișoara, 39-28 cu CSU POlitehnica Timișoara, 38-22 cu Universitatea Cluj, 35-28 cu Universitatea Craiova, 36-32 cu CSM Oradea, 36-35 cu CSM Satu Mare.

Prin prisma rezultatelor și a jocului pe care l-am prestat, consider că suntem pe drumul cel bun, a spus coordonatorul de joc Mihai Rohozneanu. Adversarii puternici sunt vreo trei-patru, celelalte echipe nu s-au ridicat la nivelul nostru. Cred că merităm să fim pe primul și să ajungem în Liga Națională. Am întâlnit în acest tur două categorii de echipe. Sunt câteva echipe tinere, cu jucători care deocamdată nu au o valoare extraordinară, este diferență mare între Ligă și Divizia A. Noi, având mulți foști componenți de echipă de Ligă Națională, clar avem un atu față de celelalte echipe. Pe finalul turului, am întâlnit niște echipe puțin mai bune, dar cred eu că am dominat fiecare joc și chiar dacă rezultatele au fost mai strânse, la meciurile cu Oradea și cu Satu Mare nu cred că s-a pus problema câștigătorilor.“

HC Adrian Petrea Reșița își va relua pregătirile luni, 12 ianuarie, cu o nouă achiziție. Perspectiva promovării în Liga Națională îi face pe oficialii echipei reșițene să ia măsuri din timp în privința lotului de jucători. După patru ani și jumătate la prim-divizionara Potaissa Turda, extrema Lucian Ignat, un produs al școlii reșițene de handbal, revine în municipiul de pe Bârzava. Acesta a făcut junioratul la Liceul Teoretic „Traian Vuia“ din Reșița, unde s-a pregătit cu prof. Lucia Moruț și Florin Pera, și va evolua în premieră într-o echipă de seniori din orașul natal. Pentru Lucian Ignat, HC Adrian Petrea este a treia formație de seniori din carieră, după HC Odorhei și Potaissa Turda.

Returul Diviziei A de handbal masculin, Seria B, va începe pe 14 februarie, echipa reșițeană urmând să joace în deplasare la HC Rom Cri Brașov.