Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Duminică, 31 iulie 2016, elevii Colegiului Național Traian Lalescu Reșița au pornit spre a 8-a ediție a taberei de la Loreto, organizată în cadrul proiectului internațional Da EurHope a EurHome.

Tinerii sunt însoțiți de profesorii Nicolae Chiosa, Damaschin Tătaru, Mădălina Chiosa, dar şi de primarul Reșiței, Ioan Popa, care merge în Italia cu gândul continuării proiectului de înfrățire dintre Reșița, Pesaro și Loreto. Așa cum spunea Oana Bezergeanu, o veche participantă, „acest proiect nu este doar o simplă excursie, ci prietenie, iubire creștină și liniște sufletească; <<Da EurHope a EurHome>> s-a transformat în <<acasă>>, iar oamenii săi frumoși într-o mare familie”.

Tinerii reşiţeni susţin că îşi deschid larg brațele pentru a cuprinde în această familie deosebită cât mai mulți români, italieni, unguri, englezi, danezi şi suedezi, reprezentanți ai țărilor participante. Anul acesta, elevii Colegiului Național Traian Lalescu se bucură și de o săptămână de momente unice în Slovacia, săptămână menită să îi pregătească  pentru Loreto. În stațiunea Jasna, din Munții Tatra, vor participa la o întâlnire alături de peste 600 de tineri din toate colțurile lumii, din diferite țări și chiar continente.