Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – În zilele ce urmează va fi desemnat câştigătorul licitaţiei pentru aparatul ce va funcţiona în cadrul Spitalului județean de Urgență din Reșița.

A fost organizată licitaţia pentru aparatul RMN cu care va fi dotat Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, valoarea totală a acestuia fiind de circa 5.600.000 de lei. „După ce vom vedea cine este câştigătorul vom şti valoarea exactă care rezultă în urma acestei licitaţii. Este vorba despre aparatura propriu-zisă şi 600.000 de lei este construcţia aferentă, pentru că această aparatură va funcţiona într-o anexă a spitalului, într-o locaţie special construită şi care satisface cerinţele necesare în acest caz. Este o dotare importantă pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă, iar Caraş-Severinul avea nevoie de o asemenea aparatură şi, din acest punct de vedere investiţia este pe deplin justificată“, a precizat Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Şi pentru că tot a vorbit de investiţii, şeful judeţului a spus că în zilele următoare se va semna, probabil la Reşiţa, cu Ministerul Mediului, contractul pentru realizarea proiectului legat de managementul integrat al deşeurilor, ce a fost aprobat la Bruxelles acum câteva zile. Data avansată pentru semnarea contractului ar fi de 10 martie.

„Mi se pare firesc să facem acest lucru la Reşiţa, aşa cum am semnat şi contractul pentru drumul Văliug-Slatina Timiş şi alte contracte, chiar dacă există o practică la nivelul Ministerului Mediului ca aceste contracte să fie semnate la Bucureşti. Important este că 50 de milioane de euro vor intra, din nou, în judeţ“, a mai spus Sorin Frunzăverde.