Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Municipalitatea a aprobat predarea amplasamentului pentru ridicarea celor şase blocuri, fiind desfiinţate grădinile de acolo, aruncate gunoaiele şi tăiate buruienile şi… ambrozia.

În urmă cu câteva luni, municipalitatea se străduia să adune semnături suficiente în vederea construirii de locuinţe ANL pentru cadrele medicale, proiectul fiind din ce în ce mai aproape de momentul punerii pe roate, pe strada Căpitan Ioan Poptelecan, din cartierul reşiţean Moroasa. De fapt, studiul de fezabilitate în acest sens, predat deja de proiectant, a şi fost transmis către Agenţia Naţională pentru Locuinţe, în vederea finanţării. În plus, Consiliul Local Reşiţa a aprobat transmiterea în folosinţă gratuită a terenului de 13.499 de metri pătraţi, în vederea construirii de apartamente pentru tineri, acestea urmând să fie închiriate. De fapt, acolo, în Moroasa, terenul a fost eliberat după ce Primăria nu a mai prelungit contractele de închiriere pentru grădini. Terenul a fost igienizat, gardurile desfiinţate, gunoaiele strânse şi ambrozia tăiată, pe strada Căpitan Ioan Poptelecan.

Municipalitatea va avea ca sarcină să asigure din bugetul local costurile execuţiei utilităţilor aferente construcţiilor şi pe cele legate de sistematizarea amplasamentului, incluzând apă, canalizare, energie electrică, gaze, telefonie, căi de acces, alei pietonale, spaţii verzi etc. Lângă vor fi amenajate un loc de joacă şi parcări, iar platformele de gunoi vor fi subterane.

Proiectul iniţial a fost modificat, astfel că municipalitatea are acum în vedere construirea a şase blocuri de câte şase apartamente. Cele şase blocuri vor fi construite în regim de parter plus două etaje, cu câte două apartamente pe nivel. Cele 36 de locuinţe vor avea două sau trei camere şi confort I. Iar ca suprafeţe, vor avea 80 de metri pătraţi în cazul apartamentelor cu două camere, respectiv 100 de metri pătraţi în cazul celor cu trei.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu