Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Peste 70 de echipe sunt așteptate în luna aprilie în municipiul de pe Bârzava. Managerul AS Mundo Club Reșița, fostul fotbalist reșițean Lucian Dobre, a anunțat deja o nouă ediție a Cupei „Geranimo & LifeCare”, care se va desfăşura în perioada 27-29 aprilie.

„Este unul dintre cele mai mari turnee din vestul României, dacă nu cel mai mare. Cred că sunt 75 de echipe înscrise la turneu. Niciodată nu au mai fost atât de mulţi. Anul trecut au fost 52 de echipe. Turneul a adunat în jurul lui absolut toate instituţiile care se ocupă de sport din Caraş-Severin. În acest moment sunt 850 de locuri de cazare, pe care le-am acoperit în întregime, deşi, circa o mie de persoane şi-au anunţat intenţia de a veni la Reşiţa, de la copii, până la părinţi şi oficiali”, a declarat Lucian Dobre.

Competiţia, ajunsă la cea de-a doua ediţie, se va desfăşura pe trei stadioane din municipiu, Arsenal, Gloria şi Valea Domanului, iar grupa cea mică, formată din copii născuţi în anul 2009, va juca pe stadionul sintetic din satul de vacanţă Râul Alb.

„M-aş bucura ca, pe lângă Lucian Dobre, să vină şi alţi reşiţeni, pentru că aceşti copii au nevoie de asemenea turnee puternice. Împreună am fost şi la preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, însă bugetul fiind întârziat foarte mult, nu cred că putem ca până spre finalul lunii aprilie să depunem proiectul şi a primi bani pentru acest turneu, dar avem promisiunea că, odată aprobat bugetul şi lansat programul pentru sport, va exista deschidere pentru asemenea manifestări. Noi, ca Direcţie, ne vom implica cu tot ceea ce este nevoie, logistic, cu premii, medalii, cupe”, a precizat Cătălin Hogea, directorul Direcţiei Județene pentru Sport și Tineret Caraş-Severin.

Ampla competiţie de la Reşiţa se va desfăşura pe cinci grupe de vârstă, generaţii născute între 2005 şi 2009. Turneul adresat tinerelor speranţe e organizat de AS Mundo Club Reşiţa, în colaborare cu DJST Caraș-Severin, CSM Şcolar Reşiţa şi AJF Caraş-Severin, cu sprijinul sponsorilor care și dau numele amplei competiții din luna aprilie.