Caraş-Severin, Romania

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin au dispus, la data de 20 mai a.c., începerea urmăririi penale faţă de învinuiţii Nicolae S., Bogdan George Ionuţ S. şi Ioan Ovidiu T., pentru săvârșirea infracţiunii de viol, sancţionată cu pedeapsa închisorii de la 10 la 25 ani. În noaptea de 4/5 mai 2011, aceştia au avut acte sexuale cu minora S.R. prin constrângere și profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra.

Printr-o ordonanţă emisă în data de 25 mai, s-a dispus reţinerea învinuiţilor pe o perioadă de 24 de ore, de la ora 11.55 a datei de 25 mai. Prin Ordonanţa din 25 mai a fost dispusă punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cei trei inculpaţi, iar cu Referatul din data de 26 mai a.c. s-a făcut propunere Tribunalului Caraş-Severin pentru arestarea acestora pe o perioadă de 29 zile.

„E vorba de un bărbat major şi doi minori. Faţă de adult s-a luat măsura arestării preventive pe o perioadă de 20 de zile, iar pentru cei doi minori, câte 15 zile. Toţi trei au declarat recurs. Potrivit declaraţiilor iniţiale, victima, în vârstă de 14 ani, a fost luată de la şcoală şi dusă în zona lacului Secu, unde agresorii ar fi acuzat o defecţiune la maşină. Astfel, aceştia trebuiau să-şi petreacă noaptea acolo… Cei trei sunt cercetaţi pentru viol calificat“, a precizat judecătorul Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu