Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Asta i-a spus Silviu Hurduzeu, prefectul judeţului, comisarului-şef al OPC, Isabelle Scorobete. Şefa Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, a prezentat succint, într-o şedinţă recentă, în cifre, activitatea instituţiei pe anul trecut şi principalele direcţii de acţiune pentru anul în curs.

„În anul 2014 CJPC Caraş-Severin a avut următorii indicatori de performanţă: 2.582 de acţiuni de control în urma cărora au fost întocmite 1.339 procese verbale de constatare a unor contravenţii. Valoarea totală a amenzilor aplicate se ridică la 697.750 lei, iar a celor încasate operativ la 346.600 lei. Valoarea produselor neconforme oprite temporar de la comercializare a fost de 193.202 lei, iar a celor oprite definitiv de la comercializare de 8.277 lei“, a precizat comisarul-şef adjunct. Pe primul loc în tematica de control anuală în acest an, în domeniul prestări servicii, se află verificarea respectării prevederilor legale în cadrul instituţiilor financiar nebancare.

n acest sens, prefectul judeţului, Silviu Hurduzeu, a ţinut să sublinieze că se impune şi verificarea instituţiilor bancare, în condiţiile în care tot mai mulţi consumatori ai unor asemenea servicii semnalează probleme în domeniu. Or, pentru a acţiona pe mai multe direcţii de activitate, şefa comisariatului a amintit că ar fi necesară dotarea cu un autoturism şi suplimentarea statului de funcţii cu două posturi de comisari, unul de secretar şi unul de consilier juridic.

1 Comment

  1. Dl prefect da dovada ca nu prea stie realitatea in fapt si anume OPC-ul nu are ce le face bancilor.Eu am sesizat o neregula,OPC-ul a verificat, mi-a dat dreptate, dar banca a refuzat sa puna in aplicare respectiva masura!Asa ca ,dle prefect sunteti la putere, aplicati legile, sau daca nu sunt bune, schimbati-le in viziunea europeana!

Adaugă comentariu