Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cântarul amplasat la coborârea de pe Semenic i-a „liniştit” pe cei care coborau cu maşinile supraîncărcate.

În urma unei hotărâri a CJ, maşinile de peste 7,5 tone nu mai pot utiliza drumul care coboară de pe munte înspre Reşiţa în perioada de weekend. La finalurile de săptămână trecute, controalele efectuate de către angajaţi ai Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului împreună cu poliţişti s-au soldat cu amenzi usturătoare pentru maşinile supraîncărcate. Din acest motiv, weekend-ul trecut nu s-a constatat nicio încălcare a respectivului act normativ.

„Ba chiar am văzut trei maşini, aşa-numitele peridocuri, încărcate, care aşteptau parcate, să treacă weekendul, în zona Prislop”, ne-a declarat un cititor care urcase pe Semenic sâmbăta trecută.

„Au fost cazuri în care agenţii economici încărcau utilajele mai mult decât era normal. Sunt indicatoare care reglementează circulaţia lor la final de săptămână, pentru că distrug drumul şi îngreunează accesul eventualilor turişti. Riscurile încurcării traficului cresc dacă vine şi zăpada. Au existat atât sancţiuni, dar şi avertismente pentru firme venite din alte judeţe care pleacă după ce exploatează. Putem spune că au înţeles transportatorii, pentru că nu am mai avut incidente. Au fost trei amenzi de 60.000 de lei care, poate, i-au speriat. Au fost camioane ce urcaseră seara goale şi au coborât pline dimineaţa”, a precizat Marius Andriţoi, directorul adjunct al DADPP.

Controalele şi obligativitatea cântarului vor fi menţinute.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu