Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Intenţiile municipalităţii reşiţene de a reintroduce tramvaiul pe străzile urbei a fost subiectul central al discuţiilor purtate cu cei de la ADR Vest.

Dorinţa aleşilor reşiţenilor de a reintroduce tramvaiul pe coloana vertebrală a urbei a fost adusă în discuţie şi în cadrul unei recente întâlniri între administraţia locală şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest, în cadrul căreia „s-au mai facut câțiva pași importanți. (…) Principalul subiect al ședinței a fost Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al municipiului Reșița. Acesta este un document strategic foarte important pentru Reșița și cuprinde elementele necesare pentru dezvoltarea transportului public local“, precizează Ioan Popa, primarul Reşiţei.

Punerea la punct a noului sistem de transport local public de călători presupune modernizarea acestuia, amenajarea de piste pentru biciclişti care să interconecteze cartierele municipiului de pe Bârzava, luarea de măsuri care să reducă din emisiile poluante ale traficului rutier, în special prin achiziţia de mijloace de transport ecologice.

„Discuțiile de acum reprezintă un prim pas, în viitorul apropiat urmând să concretizăm aceste proiecte punct cu punct, Agenţia pentru Dezvoltare Regionala Vest fiind organismul care deține un rol important în accesarea fondurilor structurale în România“, a conchis edilul.

3 Comments

 1. Cu puțin noroc și mult efort poate se va reuși. După care vine un nou primar PSD care le va tăia la fier vechi, că atâta știu să facă urmașii comuniștilor. Nici măcare să le doneze altor localități care știau ce să facă cu ele. Nu, tăiate la fier vechi, așa cum au făcut cu agricultura și cu industria în anii ’90.

  • as vrea sa scrie un psd-ist care a dat un-like, ce nu este adevarat in comentariul de mai sus.
   oricum scorul e strans 🙂 deci plin de psd-isti

 2. OK, faceti totul pentru o „dezvoltare durabila” a transportului public!…Multumim pentru bunele intentii!
  Dar, oare, cat de greu ar fi sa faceti ceva si pentru mine, simplu cetatean bine intentionat care doreste sa faca, in siguranta, „promenada”, de-a lungul Bârzavei, din Centrul Civic pana spre Kaufland?!Gropi, biciclisti, noxe, fecale de caini, deseuri samd, toate astea ma impiedica sa ma bucur de plimbare pe trotuoarele orasului „resedinta de judet”!…
  Noi ar trebui sa traim in prezent si cu investitii si grija pentru viitor, nu?

Adaugă comentariu